Наш телефон: 097 169 49 67
 

Право експорту харчової продукції до ЄС отримали ще чотири підприємства

12 вересня 2017 року ще чотири українські підприємства з виробництва харчових продуктів тваринного походження отримали право експорту на ринок Європейського Союзу: по одному з виробництва яйця харчового та молока і молокопродуктів та два – риби і рибної продукції.

Тепер до країн Європейського Союзу мають право експорту 286 українських підприємств, у тому числі 106 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м’яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів. Також до Євросоюзу можуть експортувати свої товари 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-перова сировина, шкірсировина, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження.

З початку функціонування Держпродспоживслужби було відкрито та відновлено експорт до таких країн: Європейський Союз (молочні продукти), Китайська Народна Республіка (молочні продукти, яловичина), Ізраїль (корми для домашніх тварин), Об’єднані Арабські Емірати (м’ясо птиці та продукти з нього, яловичина, м’ясо овець та продукти з нього), Королівство Саудівська Аравія (м’ясо птиці та продукти з нього), Єгипет (яловичина), Гонконг (столове яйце), Чорногорія (м’ясо птиці, мед), Сербія (м’ясо птиці), Боснія та Герцеговина (м’ясо птиці), Ліван (м’ясо птиці та продукти з нього), Танзанія (м’ясо птиці та продукти з нього) тощо.

Упродовж ‎2016-2017 років Держпродспоживслужба проводила переговори із 22 країнами щодо експорту української продукції тваринного походження на закордонні ринки.

P.S. Одним із ціх підприємств є активний учасник асоціації “УАС” – Науково-виробниче сільськогосподарське підприємство «Бестер». Тепер вони отримали можливість постачати на ринок ЄС високоякісну осетрову ікру.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=250264052&cat_id=244277212

 
 

Share this Post



 
 
 
 

Add a comment

required

required

optional