Наш телефон: 097 169 49 67
 

Виробництво китайської чорної ікри зменшується, кажуть виробники

БРЮССЕЛЬ, Бельгія  – Виробництво китайської  чорної ікри має скоротитися після декількох років швидко зростаючого виробництва, повідомили китайські виробники .

Peter Wang з Hangzhou Qiandaohu Xunlong Sci-Tech, найбільшого виробника осетрової  ікри в Китаї, повідомив, що виробництво ікри може знизитися на 20-40% через  посилення обмежень китайського уряду щодо забруднення від аквакультурних господарств .

«Зараз китайський уряд стає більш суворішим щодо аквакультури  в річках та озерах. Оскільки деякі малі ферми не змогли дотриматись всіх вимог, я думаю, що деякі ферми закрилися, та протягом найближчих років  виробництво ікри може зменшитися. Можливо на 20-40%», – сказав він у середу в Брюсселі, Бельгія.

За його словами, його фірма, що продає свою ікру під брендом Kaluga Queen, в даний час не планує збільшувати виробництво.

Lijun, засновник компанії Sichuan Runzhao Fisheries, яка виробляє близько 20 тонн ікри на рік в провінції Сичуань, повідомила, що одна з його восьми ферм була закрита  урядом два роки тому. Фірма отримала компенсацію за закриття ферми.

Lijun також підтвердив, що виробництво ікри  може впасти.

“Дії китайського уряду досить суворі, й не тільки по відношенню до аквакультури – також закриваються тваринницькі ферми”.

Зростання виробництва китайської ікри роздратувало традиційних виробників ікри та  служило інтригуючим джерелом для новин основних інформаційних каналів  (найбільший єдиний акціонер китайської компанії Hangzhou Qiandaohu є американцем) , що означає повернення до стабільного виробництва та забезпечать  високі ціни означатимуть зміну кроку для сектора осетринництва.

Проте, останні дані щодо торгівлі ікрою ще не демонструють  дані зміни. У минулому році  Китай експортував рекордні  129  тонн чорної ікри, за даними Міжнародного торгового центру, з посиланням на  дані митної служби Китаю.

Середня вартість експортованої  ікри впала на 14% до  238 американських доларів за кілограм.

Ванг не має жодних побоювань щодо великого виробництва своєї  фірми, про що повідомляють інші засоби масової інформації близько 80 метричних тонн щорічно (Ван відмовився надавати виробничу цифру для мінімальних витрат).

“Ми не хочемо, щоб ікра стала такою, як картопля. Але більше людей тепер мають шанс спробувати ікру”, – сказав він, зазначивши, що напередодні Різдва минулого року супермаркети в Німеччині та Франції мали запаси невеликих 30-грамових банок. ікри. – Це погано?

Між тим, Lijun вважає, що китайське споживання також швидко зростає. «Протягом наступних десяти років я вважаю, що китайський ринок може стати найбільшим ринком ікри», – сказав він. В даний час США є найбільшим експортним ринком Китаю (див. Діаграму 2).

Wang не має жодних побоювань щодо великого виробництва своєї фірми, проте за даними інших ЗМІ виробництво компанії становить 80 тон на рік (Wang відмовився надавати інформацію про обсяги виробництва Undercurrent).

“Ми не хочемо, щоб ікра стала такою, як картопля. Але  тепер більше людей мають шанс спробувати ікру”, – сказав він, зазначивши, що напередодні Різдва минулого року супермаркети в Німеччині та Франції мали на полицях маленькі 30-грамові банки з чорною ікрою. – Хіба це погано?

Між тим, Lijun вважає, що споживання ікри в Китаї також швидко зростає. «Протягом наступних десяти років я вважаю, що китайський ринок може стати найбільшим ринком ікри в світі», – сказав він. В даний час США є найбільшим ринком для китайської ікри.

Wang заявив, що деякі виробники ікри в Європі та Китаї закрили свій бізнес.

“Я думаю, що ще кілька виробників зникнуть як в Китаї, так і в Європі. Два-три роки тому тут було 7, 8, 9 представників китайських ферм [на шоу в Брюсселі]. Цього року всього 3-4”.

Деякі китайські компанії припинили діяльність через проблеми з якістю, а не ціною, стверджував він.

“Деякі люди думали, що це [виготовлення ікри] є дуже простою справою. Це не так просто. Після того, як ви зарізаєте рибу, додайте сіль, поставте ікру в банки, та ще  є багато деталей. Через чотири місяці ікра псується. Наші ціни вищі за інші “але ми продаємо більше, ніж будь-яка інша компанія. Чому? Через якість”, сказав він, зазначивши, що фірма є переможцем  міжнародних нагород.

Автор: Louis Harkell.

Джерело:
https://www.undercurrentnews.com/2019/05/09/chinese-caviar-production-set-to-fall-say-producers/?fbclid=IwAR2OQf5SopVdJcogN77K5kxPq4ToGWC-1BwWm8UFgT7brisXwiTPGvzXU50L

 
 

Share this Post



 
 
 
 

Add a comment

required

required

optional