Наш телефон: 097 169 49 67
 

Олександр Корх: Наші осетри живуть повноцінним життям у відкритій водоймі

За китайським календарем 2022-ий — рік Чорного водяного Тигра. А ось за визначенням Генеральної Асамблеї ООН 2022-ий названо Міжнародним роком кустарного рибальства та аквакультури. Незважаючи на те, що український ринок риби може похвалитися суттєвим потенціалом завдяки географії і природному багатству нашої території, риболовецький промисел переважно має стихійний характер. Рибальські господарства наразі мають статус майже екзотичних у структурі вітчизняного тваринництва. І це тоді, коли площа водних поверхонь у нас — майже 1,3 млн га.

Така цифра складається з 73 тис. річок, 40 тис. озер, 400 тис. ставків і більше 1000 водосховищ. У 1990 р. виробництво прісноводної риби в Україні досягло максимального рівня — 136,5 тис. т. Надалі виробництво аквакультури стрімко скорочувалося — до всього 12,8 тис. т у внутрішніх водоймах у 2020 році. Проте реальне виробництво і браконьєрський вилов, що створюють тіньовий ринок — в рази більше). Темпи споживання українцями рибної продукції зростають швидше, ніж темпи її виробництва. Водночас ми імпортуємо до півмільйона тонн риби та морепродуктів.

«Кочова» ферма з розведення руського осетра

Ферма Ukrainian Caviar Berry, де виготовляють ікру осетрових риб, розташована на узбережжі Південного Буга. Але її історія почалася за 700 км звідси, на березі Азовського моря. Як так сталося — розповідає Олександр Корх, керівник господарства Ukrainian Caviar Berry.

Продовження: https://kurkul.com/interview/1264-oleksandr-korh-nashi-osetri-jivut-povnotsinnim-jittyam-u-vidkritiy-vodoymi

 
 

Share this Post



 
 
 
 

Add a comment

required

required

optional